Om mig

Mitt namn är Wenche och det är jag som driver Orkidékällan, jag håller till på en gammal finngård i vackra Finnskogen med man, barn och djur. Jag och min familj var så lyckliga över att få förtroende till å köpa denna gård som hade varit i samma släkt i närmare 300 år. Vi hade gården som fritidsboende i 3 år men i 2014 flyttade vi hit från Norge. Det är ett så fantastisk lugn här med sköna energier, vi trivs jättebra.

Jag är förskollärare som har jobbat i skolan sedan 2010, jag trivdes jättebra i skolan och tänkte att det var det jag skulle jobba med.  I oktober 2010 ramlade jag och slog huvudet, det resulterade i hjärnskakning. Jag lyssnade då inte på kroppens signaler, jag hade jo fått nytt jobb och trivdes så bra, tänkte att jag måste jo visa att jag var duktig på mitt jobb.

Det blev en tuff resa med utmatning och utmattningsdepressioner, men i dag är jag tacksam för den resan jag har haft. Det blev verkligen en personlig utvecklingsresa och jag har lärt så mycket om mig själv och mycket annat.

När vi flyttade hit till Sverige fick jag jobb i skolan här, fantastiskt. Men det funkade inte för kropp och själ, ut och in av utmattning. Nu blev det å ta tag i hälsan på alvar, jag hade ett jättebra team omkring mig och jag fick gå en kurs i stressrelaterad ohälsa. Det gjorde mig uppmärksam på hur illa det kunna gå om jag inte började å ta hand om mig själv.

I 2019 kom jag över en sida på Facebook, Lightworker Academy, med en utbildning i Life Coach Holistic den sommaren. Det träffade mig så in i hjärtat och den kursen skulle jag gå. Fantastisk kurs som öppnade mina ögon på flera sätt. På kursen mötte jag Reiki för första gång och jag blev väldig nyfiken efter en häftig upplevelse.

December 2019 gick jag kursen Reiki holy fire 1 & 2 hos Lightworker Academy. Det var så fantastisk att jag ville lära mig mer och sommaren 2020 gick jag Reikimaster kursen hos Naturliga Livsenergin.

Det var början på min nya väg, jag önskar att hjälpa andra att må bättre slik som jag har fått hjälp. Jag hade ett önska att hjälpa andre innan jag lärde mig allt det här, men hur skulle jag göra det. Lite hade jag med mig i ryggsäcken, men nu har jag lärt mig så mycket mer och många verktyg har jag nu fått att använda. Jag blev väldig nyfiken under min resa och ville lära mig mer.                                 

Jag har gått kursen "Chakraresan" och "andlig vägledning och healing" hos Lightworker Academy.

Jag gick kursen Reikimaster igen i 2021 hos Naturliga Livsenergin för jag tyckte det var bra att friska upp minnet för min hjärna jobbade lite trögt efter en utmattningdepression. 

Jag har gått kursen Regndroppsmassage hos Naturliga Livsenergin.

Och kanske blir det fler kurs i framtiden🙂

Jag älskar att vistas ute i naturen och går nästan dagligen i skogen med min hund, några gånger följer kattorna också med.

Jag älskar också att laga mat och använder så gott jag kan närproducerad. Vi odlar en del här på gården och drömmen är att bli så gott som självförsörjande. Jag tycker också om att gå ut och plocka det som naturen bjuder på, så mycket nyttiga och hälsosamma växter som finns i tillägg till svamp och bär.

Nu börjar min nya resa med att hjälpa andra att må bra och kanske är det du som kommer på en skön behandling eller ett coachande samtal hos mig. Båda Reiki och Coachande samtal gör jag också utomhus på gården eller i skogen.